Video Aspect Ratio: 4:1

De shift; van jeugdhulp naar systeemzorg. 

Bouw mee aan een wereld waar we preventief, met plezier op een duurzame en holistische manier, echte impact maken op de veerkracht en op het wel-zijn van onze kinderen. 

Inspirerende masterclasses

Ik neem jou vanuit mijn missie, persoonlijke en professionele ervaring mee hoe jij met jou omgeving de shift kan maken. Ik inspireer je, zet je aan het denken, laat je voelen wat er nodig is om het reguliere alternatief te bieden. Je gaat voelen wat jij met anderen kan doen om preventief, duurzaam en holistisch systeemhulp te bieden. 

Trajecten 

Geen quick fixes en snelle tips en tricks. Wel samen puzzelen wat voor jou organisatie, in jouw wijk nodig is om het verschil te maken. Dit betekent dat je het lef en de moed gaat hebben om de blik naar jullie zelf te werpen. Om eigen patronen, overtuigingen te transformeren en te groeien in professionaliteit wat bij jou, je organisatie en je doelgroep past.

Krachten bundelen

Veranderen doen we samen, zeker niet alleen; It takes a city to raise a child. Ik heb veel ervaring in onderwijs, jeugdhulp, jeugdzorg en jeugdGGZ, waarin ik naast behandelingen echt transformerende projecten heb opgezet, om dat verschil te maken wat nodig is voor de kinderen. Wat nodig is om de torenhoge wachtlijsten te verminderen. Samen weten we meer dan ik alleen en vinden we creatieve manieren die passen. 

De shift; van jeugdhulp / jeugdzorg naar holistische systeemzorg 

In de jeugdhulp- zorg en -GGZ werken we met hart en ziel voor de jeugd. Dit doen we vaak vanuit het ratio, vanuit individuele (protocollaire) behandeling en pas op momenten dat het flink uit de hand gelopen is. Of we bieden preventie, maar dan vooral vanuit standaard opvoedtips en -tools. 


Dat deze blik, deze manier van werken, niet meer werkt, dat weten we intuïtief allemaal. Dit zien we ook terug in de enorme wachtlijsten en desondanks in de grote problematiek die er is. 

Dit mag, nou ja moet, echt anders.


Dit vraagt om een holistische manier van gezinstherapie, jeugdhulp, jeugdzorg, jeugdGGZ. Het reguliere alternatief. Waar de ratio, het spirituele ontmoet. Waar we niet pas gaan therapieën als het (te)laat is. Maar de stap eerder nemen, omdat we de natuurlijke drang hebben om te groeien (in ons bewustzijn). Dit betekent echt preventieve systeemhulp. Niet individueel, gericht op het fixen, maar echte shift rondom de nabijheid omgeving van kinderen. Waar we dit niet alleen doen, maar juist samen. Geen quick fix opvoedtips, maar diepgaande transformaties, het doorbreken van patronen, vanaf het begin. Samen maken we de wereld echt mooier, voor de kinderen van nu, om ze weerbaarder en sterker te maken, voor jou als ouder om je krachtiger te voelen en voor de volgende generatie.


Doe jij met deze SHIFT?

Behind every great parent is a tribe of other great parents who have her/his back.

Wat houdt de SHIFT in?

Weet jij hoeveel kinderen in Nederland gebruik maken van jeugdzorg? Ondertussen is dat 1 op de 7 kinderen. De wachtlijsten in de jeugdzorg/jeugdGGZ nemen schrikbarend toe. De mentale gezondheid van jongeren gaat drastisch achteruit en het aantal classificaties rijzen de pan uit. Het is echt tijd om anders te denken en te handelen. Tijd voor het reguliere alternatief; van alleen ratio, naar echt vanuit eigen gevoel en intuïtie te handelen. Tijd om echt problemen te voorkomen, in plaats van te genezen. 


Dit vraagt dat we een andere bril opzetten. Een blik op  ons zelf werpen en gericht op het systeem (i.p.v naar het behandelen van het kind). We mogen zelf het goede voorbeeld geven. We mogen beginnen waar het begint (dus niet pas op het einde). Dit vraagt lef en moed om het anders te doen.

Een voorbeeld van een transformerend traject: 


Het opzetten van de beweging Druk in de Wijk, waarin we met alle betrokken in een wijk in Utrecht een andere blik en taal hebben ontwikkeld op druk, ongeconcentreerd en hyperactief gedrag. Waarbij het aantal aanmelding voor ADHD diagnostiek is verminderd, betrokkenen zich deskundiger zijn gaan voelen in het omgaan van dit type gedrag en de omgeving steeds meer aangepast wordt op wat kinderen nodig hebben. Kortom van individuele hulp naar systeemhulp, van aanmeldingen bij specialistische GGZ, naar aanpak in de basiszorg.